Toimintakertomus 2012

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 15.2.2012 Savonlinna-Säämingin seurakuntakeskuksessa.
Kokoukseen osallistui 9 henkilöä.

Vuosikokouksessa yhdistyksen hallituksen kokoonpano muodostui seuraavaksi

Liisa Raatikainen puheenjohtaja
Helena Dahlström varapuheenjohtaja
Kati Asikainen sihteeri
Kari Raatikainen jäsen
Urpo Leikas jäsen

Varajäseninä toimivat Mirja Makkonen ja Aija Liimatta.

Rahastonhoitajana toimi Anitta Haapaniemi ja jäsenrekisterin ylläpitäjänä Kari Raatikainen.

Toiminnantarkastajina olivat Hannu Nykänen ja Arvi Parviainen sekä varalla Aura Ärväs ja Teppo Jänis.

Hallitus kokoontui vuoden aikana 8 kertaa.

Yhdistyksen tunnus

Vuosikokouksessa valittiin yhdistykselle tunnus. Valituksi tuli luonnos nimeltään "muurinankkurit ". Tunnuksen suunnitteli yhdistyksen jäsen Heikki Särkkä ja sen lopullisen muodon piirsi Hannu Härkönen.
Tunnus julkaistiin virallisesti Savonlinnan seudun sukututkimusyhdistyksen 10 v-juhlassa 22.4.2012.

Jäsentapaamiset

Vuoden 2012 aikana yhdistys kokoontui 8 kertaa erilaisissa jäsentapaamisissa.

15.2.2012
Vuosikokous Savonlinna-Säämingin seurakuntakeskuksessa

14.4.2012
Tutkimus- ja tutustumiskäynti Mikkelin maakunta arkistoon.

24.4.2012
Yhdistyksen 10-vuotisjuhlaa vietettiin Säämingin seurakuntatalolla. Dosentti Jyrki Paaskoski luennoi aiheesta " Vanha Suomi sukututkijan näkökulmasta". Mukana oli noin 40 kuuntelijaa ja juhlijaa.

24.5.2012
Toukokuun jäsentapaaminen järjestettiin Kirkkoniemen vanhalle kellotapulille jossa haudankaivaja Marko Ruuskanen kertoili alueen historiasta. Mielenkiintoista luentoa kertyi kuuntelemaan 9 henkilöä.

11.10.2012
Kesätauon jälkeen lokakuun jäsenillan aiheena oli tutustuminen yhdistyksen omistamaan aineistoon. Kirjaston aarteita tuli tutkimaan 15 henkilöä joista osasta saatiin uusia jäseniä yhdistykselle.

27.10.2012
Syysretki Joensuun maakunta-arkistoon. Tilaisuudessa osallistuttiin opastetulle kierrokselle, jonka jälkeen oli tapaaminen Pohjois-Karjalan sukututkijain seuran jäsenten kanssa. Samalla reissulla oli mahdollisuus tutkia maakunta-arkiston kokoelmia. Mukana oli yli 20 henkilöä

15.11.2012
Marraskuun jäsenilta oli seurakuntakeskuksessa, Jukka Torvelainen oli luennoimassa aiheesta Saksan jääkärit Savonlinnan seudulla. Mielenkiintoista luentoa oli kuuntelemassa vain 5 jäsentä.

11.12.2013
Kokoonnuttiin Järjestötalo Kolomoseen viettämään pikkujouluja joulupuuron ja glögin merkeissä.

Muu toiminta

Yhdistys osallistui 6.1.2012 Olavinlinnan loppiaistapahtumaan pitämällä Paikallishistorian klinikkaa yhdessä Pyhän Olavin Kilta ry:n kanssa.

Savonlinnan linja-autoasemalla järjestettiin 15.3.2012 talvipäivät, joilla yhdistys oli esittelemässä toimintaansa.

Yhteistyössä Savonlinnan kesäyliopiston kanssa järjestettiin kaksi 18 oppitunnin mittaista "Sukututkimus alkuun internetin avulla" -työpajakurssia. Vetäjänä toimi Liisa Raatikainen ja apuopettajina Kati Asikainen ja Aija Liimatta.

Puheenjohtaja Liisa Raatikainen ja Kari Raatikainen osallistuivat Suomen Sukututkimusseuran Suuren neuvottelukunnan kokoukseen Hämeenlinnassa 29.9.2012.

Yhdistyksen kirjallisuus siirtyi Kati Asikaisen haltuun seurakuntakeskukselle. Yhdistys sai vuoden aikana kirjalahjoituksia Hilkka Molariukselta. 10-vuotisjuhlan yhteydessä yhdistystä muistivat kirjalahjoituksilla myös Varkauden Seudun Sukututkijat ry ja Savon Sukututkimusharrastajat ry Kuopiosta. Jäsenet voivat lainata yhdistyksen omistamia kirjoja sekä yhdistykselle tulevia lehtiä Sukutieto ja Genos.

Valtakunnalliset sukututkimuspäivät järjestetään Savonlinnassa 2014. Tätä varten on tehty suunnitelmia ja Sukututkimusseuran toiminnanjohtaja P.T. Kuusiluoma vieraili Savonlinnassa 2.-3.10.2012

Jäsentilanne

Vuoden 2012 lopussa yhdistyksellä oli 65 jäsentä. Uusia jäseniä yhdistys hyväksyi 13 kpl. Jäsenmaksu oli 15 € vuodessa. Yhdistys on Suomen sukututkimusseuran jäsen.

Paluu